TEKNOLOGI MED SINTRADE PARTIKLAR

För att tillverka Dekton används den unika TSP-tekniken, en teknisk process som är en accelererad version av de metamorfa förändringar som natursten upplever då den exponeras för högt tryck och hög temperatur under årtusenden.

TSP-teknik syntetiserar på ett absolut innovativt sätt rutiner från den mest avancerade teknikindustrin. En utveckling som bygger på dem innebär ett tekniskt och industriellt språng som har förmågan att alstra en ny process, ett revolutionerande material och en ledande produkt.

Med elektronmikroskopi kan man se att materialet har noll porositet, detta tack vare DEKTONS exklusiva sintringsprocess och ultra-komprimeringsprocess. Denna totala frånvaro av porositet, och avsaknaden av mikrodefekter som annars orsakar spänningar eller svagheter, är utmärkande för DEKTON.

UV TÅLIGT
Dekton är mycket tåligt mot ultravioletta strålar (UV) och kommer inte att blekna med tiden, vilket gör den perfekt för både inomhus- och utomhusanvändning.

TÅLIG MOT REPOR

Dekton är marknadens mest tåliga yta mot repor. Även om användning av knivar inte kommer att skada Dekton, rekommenderas ändå skärbrädor för att skydda dina hushållsredskap.

FLÄCKBESTÄNDIGHET
Medan andra ytor är fläckbeständiga, är Dekton helt fläcksäker. Även de mest envisa fläckarna som vin, kaffe, märkpennor och rost kan enkelt tas bort från ytan. Eftersom Dekton har extremt låg porösitet och inte innehåller någon kåda, är den kemiskt resistent. Droppar eller stänk från vanliga hushållskemikalier som blekmedel, avloppsrengöringsmedel eller till och med ugnsavfettningsmedel kommer inte att skada Dekton.

VÄRMEBESTÄNDIGHET
Dekton står emot höga temperaturer utan att brännas, skadas eller spricka. Heta grytor och redskap, såsom lerkärl, kan placeras direkt på ytan utan att man behöver bekymra sig för skador.

TÅLIG MOT AVSKAVNING
Dekton är till och med mer tålig mot avskavning än granit, vilken gör den till den perfekta ytan för användning i handel och högtrafikerade områden som golv. Medan andra ytor visar slitage med tiden, kommer Dektons ytbehandling att bestå hela produktens liv och man behöver inte ytbehandla eller behandla finishen på nytt.

TÅLIG MOT KYLA
Dektons låga grad av värmeutvidgning gör att den är tålig mot temperaturchock, både från extrem värme och från extrem kyla. Den har naturlig motståndskraft mot is och frost, vilket gör att den är perfekt för användning även i de kallaste miljöer.

Tjocklek
Finns i tjocklekarna 12, 20, 30 mm.


Ananke


Ariane


Danae


Domoos


Kadum


Keranium


Sirius


Zenith