En bänkskiva i natursten ger ett genuint och exklusivt intryck. Graniten kommer från världens alla hörn och finns i ett stort urval av färger och mönster.

En polerad ( blank) yta är den mest praktiska ytan på granit. Den framhäver stenens färg och mönster, är reptålig och angrips ej av syror. Polerad sten har en lättskött spegelblank yta som passar utmärkt som köksbänkskivor, stänkskydd i kök eller i badrum. En polerad sten fungerar även bra på golv, men kan lätt få en känsla av att vara hal.

Det går även att få en finslipad (sidenmatt) yta. Färg och mönster blir något diskretare än i den polerade ytan. Den finslipade ytan kan med fördel oljas in med t ex paraffinolja. En granitsten som är slipad har en något matt yta som passar utmärkt både på golv och vägg.

Vad är granit
Granit är en vulkanisk sten som formades för mer än 750 miljoner år sedan efter att flytande magma hade svalnat på jordens skorpa. Granit är helt en naturprodukt. Den bryts, skärs till rätt storlek, poleras och slutligen anpassas till ditt kök. Vi har valt den bästa graniten från stenbrott över hela världen, för att ge dig ett brett sortiment av de mest fascinerande naturliga färger. Storlekarna 20, 30, 40 mm är standard tjocklekar men det går naturligtvis att beställa annat efter önskemål.

Här nedan ser ni de vanligaste stensorterna. Vi kan givetvis beställa hem alla stensorter, men det kan då bli något längre leveranstid.

Observera att stenmaterial kan variera i utseende bilderna ger endast en upplevelse av hur stensorten ser ut