Vad är Silestone?
Silestone är en förening som består av 94 % naturlig kvarts, vilket gör det utomordentligt hårt och motståndskraftigt. Detta är den enda bänkskivan gjord av kvarts med antibakteriellt skydd, vilket förser den med hygieniska egenskaper som du inte hittar någon annanstans på marknaden. Det är en utmärkt yta för köksbänkar, badrum, golv och väggbeklädnad, med minsta möjliga antal skarvar. Dessutom finns den i en mängd olika nyanser av kvartsfärg, och ger dig ett stort antal dekorativa möjligheter, från en ren köksbänk till ett projekt för en komplett uppsättning möbler. Silestone är en investering för framtiden. Silestone är för evigt.


Vi är auktoriserad återförsäljare av silestone

Om kvarts
Kvarts är kristalliserad kiseldioxid (SiO2) som vanligtvis är vit eller transparent, även om det kan finnas i andra färger om det kommer i kontakt med föroreningar under bildningstiden. Den återfinns antingen i rent tillstånd eller så förekommer den i andra föreningar. Men på grund av dess extrema hårdhet och motståndskraft mot syror används den till att göra en stor mängd olika produkter som kräver precision och prestanda av toppkvalitet. Denna typ av kvarts bildar huvudkomponenten i Silestone-skivorna.

Högsta kvalitet garanterad
Silestone® är världens ledande tillverkare av kvartsytor utformade för högkvalitativa kök och badrum, inklusive bänkskivor och diskhoar med avancerad bakteriostatisk teknik.

Silestone är det enda varumärket som erbjuder en certifierad garanti, skriftligt. Endast en global ledare kan än en gång vara den som ligger i framkant och erbjuda dig en genuin 10-års garanti för Silestone®. Glöm inte att registrera din Silestone-produkt på vår hemsida för att aktivera din 10-års garanti.

Resistent mot fläckar
Silestone är en icke-porös yta och mycket motståndskraftig mot fläckar från kaffe, vin, citronsaft, olivolja, vinäger, smink och många andra vardagsprodukter.

Hög motståndskraft mot syra
Kvarts är en av de hårdaste mineralerna i världen. Detta gör våra produkter mycket slitstarka, med hög motståndskraft mot yttre aggressioner

Resistent mot repor
Kvarts är en av de hårdaste mineralerna i världen. Detta gör våra produkter mycket slitstarka, med hög motståndskraft mot yttre aggressioner.

Resistent mot slag och stötar
Silestones höga slagtålighet överstiger andra liknande produkter, såsom granit och fasta ytor. Denna egenskap garanterar säkerheten i ditt kök när du hanterar hårda föremål (kastruller, stekpannor osv.).

Denna motståndskraft har uppnåtts tack vare kvartsens hårdhet, polyesterhartsens elasticitet och det vibrokompressionssystem som används vid produktionen.

BAKTERIOSTATISKT SKYDD Vår teknik bygger på silverjoner
Silestone är det enda varumärke som innehåller en unik bakteriostatisk formel, utvecklad av Cosentino, baserad på användningen av senaste generationens silverjoner för att förhindra förökning av bakterier.

Med denna formel erbjuder Silestone ytor för kök och badrum ett mervärdesskydd


Alpina White


Altair


Aluminio Nube


Amarillo Gea


Amarillo Monsul


Amarillo Palmira


Arctic


Arden Blue


Atlantis

Azul Ugarit


Bamboo


Beige Daphne


Bering


Bianco Rivers


Black Canyon


Blanco Capri


Blanco City


Blanco Maple


Blanco Norte


Blanco Stellar


Blanco Zeus Extreme


Brazilian Brown


Carbono


Cemento Spa


Chrome


Crema Minerva


Crema Stellar


Crema Urban


Cygnus


Daria


Dinux


Doradus


Dragon Black


Dreis


Eros Stellar


Gedatsu


Giallo Nova


Giallo Quarry


Gris Amazon


Gris Expo


Haiku


Halley


Helix


Hudson


Istmo


Kensho


Kimbler


Kona Beige


Lagoon


Lyra


Magenta Energy


Maple Orna


Marengo


Stellar


Jupiter


Mediterranean


Merope


Montblanc


Mountain Mist


Naranja Cool


Negro Anubis


Negro Stellar


Negro Tao


Negro Tebas


Niebla


Noka


Pacific


Pulsar


Quasar


Rojo Eros


Rosso Monza


Rougui


Seleno


Sienna Ridge


Sierra Madre


Siridium


Steel


Tigris Sand


Toffee


Tritium


Unsui


Verde Fun


Verde Ugarit


White Platinum


White Storm


Vortium


Yukon


Zirconium


Zirix


zynite